HİZMETLERİMİZ

Küretaj

Çocuk aldırma (Küretaj), Dünyada 73 ülkede kürtaj serbest iken 68 ülkede yasak, ülke yasalarımıza göre gebeliğin 10. haftasına kadar yapılabilmektedir.

Küretaj

Çocuk aldırma (Küretaj), Dünyada 73 ülkede kürtaj serbest iken 68 ülkede yasak, ülke yasalarımıza göre gebeliğin 10. haftasına kadar yapılabilmektedir. Yani hamileliğin 2,5 ayına kadar küretaj yapılabilir. Hem evli hem de bekâr kadınlar, çeşitli nedenlerle çocuk aldırmayı tercih edebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli şey; gebelik tarihinin hesaplanmasıdır. Evli olan kadınlarda eşlerinde müdahaleye izin ve onay vermelidirler.18 yaş altı genç kızlarda ebeveyn müdahale için onay vermelidir. Evli olmayan ve 18 yaş üstü olan kadınların kendi onayları yeterlidir. Bu şartlar sağlandığında ülkemiz yasalarına göre istenmeyen gebelik sonlandırması işlemi kadınlarımıza tanınmış olan bir haktır. Küretaj, sadece kadın doğum uzmanları tarafından yapılabilir.

Küretaj Aşaması

Küretaj işleminden önce mutlaka ultrason ile gebeliğin haftası ve canlılığı kontrol edilir. Hasta jinekolojik muayene masasında hazırlanır. Hastanın isteğine göre genel veya lokal anestezi uygulanır.  Spekulum denilen muayene aleti vajina içerisine yerleştirilir. Vajina içerisi antiseptik solüsyon ile temizlenir. Daha sonra Genel anestezi için hasta 4-5 saat aç ve susuz bırakılır, damar yolundan ilaçlar verilir, Hasta derin bir uyku haline geçer ve hiç ağrı hissetmez. Anestezi yapılan hastalarda kürtaj işlemi daha kısa sürede bitirilir, hasta uyuduğu için hekim de daha hızlı ve rahat çalışabilir. İşlem biter bitmez ultrasonla rahmin içi kontrol edilir ve hasta uyandırılır. Genel anestezi uygulanmışsa hastanın uyanması ve tam olarak kendine gelmesi 5-10 dakika sürer, hasta tamamen kendini iyi hissettiği zaman da ayağa kaldırılabilir. Hastaya Lokal anestezi uygulanmışsa hasta yine 15-20 dakika dinlendirilir ayağa kalkabilir. Her iki anestezi şekli uygulanan hastalara işlemden sonra rahat etmeleri için mutlaka bir ağrı kesici uygulanmalıdır. Ardından ultrason ile rahim içerisi tekrar kontrol edilir, temiz olduğundan emin olunur. Hasta kürtaj işleminden sonra kısa süre (10-20 dakika) dinlenerek günlük yaşamına dönebilir. Günlük her işini rahatlıkla yapabilir. Her istediği gıdayı yiyebilir İşlemden sonra hafif kasık ağrısı ve az miktarda kanama olabilir.

Kürtajın Riskleri Nelerdir?

  1. Rahim içinde enfeksiyon gelişimi,
  2. Rahim delinmesi,
  3. Parça kalması,
  4. Kanama,
  5. Fazla kazınmaya bağlı rahim içinde yapışıklıklar (Asherman Sendromu),
  6. Gebeliğin alınamaması,
  7. Anesteziye bağlı komplikasyonlar.

Küretaj Fiyatları?

Küretaj, istenmeyen gebeliği sonlandırmanın en güvenilir yoludur. Özellikle vakumla küretaj ile yapılan işlemlerden sonra rahim daha az hasar görür. Bu nedenle kişi yeniden, güvenle hamile kalabilir. Ancak küretajın hangi ortamda yapıldığı oldukça önem teşkil etmektedir. İşlemden sonra rahim içi hastalıkların oluşmaması ve enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi için, küretajın steril koşullarda, deneyimli jinekologlar tarafından yapılması gerekir.

İstanbul’da küretaj ile ilgili tüm merak ettikleriniz Dr. Eray Balcan ile iletişime geçerek ve küretaj fiyatını öğrenebilirsiniz. Detaylı bilgi almak yada Randevu talepleriniz için 0532 054 83 10 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

eraybalcan-logo-beyaz

Sağlıklı Gebelikten Doğuma, Yanınızda Olan Profesyonel Destek!